Bedenica
Početna
Povijest
Ustrojstvo
Foto album
Glasnik
Godišnjaci
Tvrtke
Opći akti
PRORAČUNI
PLAN NABAVE
FINANCIJSKA IZVJESCA
REGISTRI UGOVORA
GODIŠNJA IZVJEŠĆA O PROVEDBI ZPPI-a
IZBORI 2017.
PROSTORNI PLAN I PLAN CIVILNE ZAŠTITE
NATJECAJI
Udruge
VZO BEDENICA
KUD Danica
NK Strmec Bedenica
Udruga Umirovljenika
LD Fazan
Ankete
Kako Vam se sviđa novi izgled naše web stranice? (1-loše 5-odlično)
 
Informacije
Kontakti
Advertisement
Tko je Online
Potpisan je ugovor za najveću investiciju u povijesti općine Bedenica PDF Ispis E-mail

 

slavko cvrlja

Dana 14.7.2015 godine, potpisan je ugovor između Zagrebačke županije i izvođača radova, tvrtke Građ Prom d.o.o.za izgradnju nove škole u Bedenici i za rekonstrukciju postojeće škole. Vrijednost ovog projekta izgradnje i rekonstrukcije je 14.3 milijuna kuna, te je rok za uvođenje izvođača u posao 1.9. , a rok za završetak radova 16mjeseci!


 

 Time osnovna škola dobiva novih 1250 metara kvadratnih školskog prostora, te uz postoječih 400 metara kvadratnih koji će biti u potpunosti obnovljeni i opremljeni suvremenim školskim pomagalima, dobit ćemo ukupno 1650 metara kvadratnih protstora koji će biti na raspolaganju našim školarcima koji zaslužuju imati najbolje uvjete za učenje i za rad. Samim time što dolazi do znatnog povečanja kapaciteta, otvara se mogućnost prihvačanja djece sa područja drugih, mjesnih područnih škola u slučaju njihovog ukidanja, te se isto tako otvara prilika da se i toj djeci pruže najbolji mogući uvijeti za pohađanje i završetak osnovne škole. Uz izgradnju nove i rekonstrukciju stare školske zgrade, paralelno se radi naskola bedenica pripremi izgradnje sportske dvorane koja će se odvijati u 2. fazi ovog projekta. Nova škola je od izuzetnog značaja za naš kraj, jer će uz kvalitetnije obrazovanje djece i više edukativno - sportskih programa i izvan - nastavnih aktivnosti pružiti mnogim mladim obiteljima sigurnost u odluci da ostanu u Bedenici! Paralelno sa početkom radova na novoj zgradi škole, općina Bedenica kreće u rekonstrukciju centra općine Bedenica i u rekonstrukciju glavne ceste koja vodi prema školi. U tim radovima rekonstrukcije ceste obuhvaća se izmještavanje plina, struje, i telefona koji će zajedno sa novom kanalizacijom, biti ugrađeni u trup nove ceste. Isto tako, sa lijeve i desne strane ceste biti će izgrađeni nogostupi, koji će put naše djece prema novoj školi ućiniti sigurnijim i lakšim! Kao što sam spomenuo, kreće se i u rekonstrukciju centra općine Bedenica (prostor oko i pokraj zgrade općine, a nasuprot ulazu u novu školu) gdje će se izgraditi mali park sa popratnim sadržajima i klupama i novo parkiralište sa 6 asfaltiranih parkirnih mjesta, a sve to će biti dodatno uljepšano cvijetnim otocima i novom led rasvjetom!

 

Ovom prilikom zahvaljujem se u ime svih mještana općine Bedenica, Zagrebačkoj županiji, koja je u ovim teškim gospodarskim trenucima našla hrabrosti i sredstava da napravi jedan tako važan kapitalan objekat kakav nije još nikad u povijesti općine Bedenica bio pokrenut!


                                                                                               Načelnik općine Bedenica,

                                                                                                             gosp. Slavko Cvrlja