Bedenica
Početna
Povijest
Ustrojstvo
Foto album
Glasnik
Godišnjaci
Tvrtke
Opći akti
PRORAČUNI
PLAN NABAVE
FINANCIJSKA IZVJESCA
REGISTRI UGOVORA
GODIŠNJA IZVJEŠĆA O PROVEDBI ZPPI-a
IZBORI 2017.
PROSTORNI PLAN I PLAN CIVILNE ZAŠTITE
NATJECAJI
Udruge
VZO BEDENICA
KUD Danica
NK Strmec Bedenica
Udruga Umirovljenika
LD Fazan
Ankete
Kako Vam se sviđa novi izgled naše web stranice? (1-loše 5-odlično)
 
Informacije
Kontakti
Advertisement
Tko je Online
Svečana sjednica Općinskog vijeća PDF Ispis E-mail

 

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća Općine Bedenica obilježen je dan te male, najsjevernije, općine u Zagrebačkoj županiji. Sjednici su uz načelnika Slavka Cvrlju i predsjednicu Općinskoga vijeća Ines Škof, nazočili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković, vijećnice Briggite Berulec i Jasminka Mataušić te gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

Načelnik Cvrlja čestitao je sumještanima Dan općine i tom prilikom najavio velike promjene i projekte čija bi realizacija uskoro trebala početi. Jedan od njih je rekonstrukcija i dogradnja Osnovne škole Bedenica, za što je pripremljena sva dokumentacija, dobivena građevinska dozvola, raspisani natječaji te bi radovi trebali početi do kraja ove godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi četrnaest milijuna kuna, a Zagrebačka županija planira osigurati taj iznos u svom proračunu.: „Sa zadovoljstvom mogu reći da će ova 2015. godina biti povijesna godina za našu malu općinu zato što ćemo početi s realizacijom najvećeg projekta od njenog osnivanja, a to je projekt obnove i nadogradnje Osnovne škole Bedenica. Također, ove godina planiramo krenuti s uređenjem centra općine. Izgradit će se 500 metara kanalizacije, 300 metara oborinske odvodnje, 300 metara nogostupa od škole do županijske ceste koji se treba nadovezati na postojeći nogostup do crkve. Također planira se rušenje stare ambulante i uređenje manjeg parkirališta i manjeg igrališta na tom prostoru. To su veliki zahvati za našu općinu, no s obzirom da projektnu dokumentaciju već imamo, a dio je pred realizacijom, vjerujemo da ćemo s planiranim radovima uskoro započeti.“ 

Bedenica bi uskoro trebala dobiti i Kulturni centar koji će biti smješten u zgradi stare škole koja je sagrađena 1886. godine i koja je pod zaštitom Ministarstva kulture. Općina je u suradnji sa županijom počela na realizaciji tog projekta i pripremi projektne dokumentacije, a prije tri dana predan je zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole zahvaljujući županijskim sredstvima. Vrijednost radova iznosi između šest do sedam milijuna kuna, a 90% sredstva planira se povući iz Europskih fondova.Vjerujem da ćemo se  kroz godinu dana, uz uvjet da Mjera 7 konačno zaživi, moći pohvaliti da smo započeli tu priču.- izjavio je načelnik Cvrlja.
Općinsko je vijeće na prošloj sjednici donijelo odluku o izradi Strategije razvoja općine u razdoblju od 2015. do 2020. godine. Pri tome će prioritet biti na izradi projektne dokumentacije za izgradnju vrtića, vatrogasnog spremišta u trenutno ruševnoj zgradi veterinarske ambulante, sanaciji nerazvrstanih cesta i izgradnji novog nogometnog igrališta sa svim popratnim sadržajima. Uz sve navedno, Općina će i dalje pomogati svim svojim udrugama, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima.

Nakon svečane sjednice slijedila je kratka dječja priredba učenika nižih razreda Osnovne škole Bedenice, onih koji se najviše vesele spomenutim projektima i jedva čekaju da se otvore vrata njihove nove škole.

 

 Izvor teksta: www.prigorje.hr